Suroviny
- máslo (změklé) 240 g
- cukr krupice 140 g
- hladká mouka 360 g
- barvivo (červená gelová potravinářská barva)
- barevné zdobení (bílé dortové zdobení nebo perličky)
Postup přípravy
- Máslo s cukrem vyšlehejte do lehké pěny.
- Přidejte mouku a potom postupně 50 ml vody, aby se zformovalo těstíčko.
- Těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné kápněte pár kapek červeného barviva a dobře prohněťte, aby se barva rovnoměrně promíchala.
- Rozválejte každou část těsta zvlášť na dva stejné čtyřúhelníky a každý plát dejte na dva různé archy pečicího papíru.
- Každý plát dejte s papírem na pekáč a nechte v lednici vychladit, dokud těsto neztuhne.
- Vyndejte těsto z lednice. Odlepte oba pláty od papíru. Červený plát potřete trochou vody, potom na něj převraťte světlý plát. Přitlačte oba pláty dohromady a ostrým nožem seřízněte okraje a upravte čistý čtyřúhelník.
- Nechte těsto změknout, aby se dalo snadno rolovat. Po delší straně ho srolujte.
- Na plochu nasypte bílé zdobení a roládu jím hezky obalte. Zabalte ji do voskovaného papíru a asi na 3 hodiny dejte do lednice ztuhnout.
- Ostrým nožem nakrájejte roládu na plátky. Ty rozložte na vymazaný pekáč a pečte asi 10 minut nebo dokud se těsto nezačne zbarvovat. Vyndejte z trouby, nechte úplně vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné krabici.