reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Celozrnný quiche s hruškami a fetou
Autor: Miluji svůj život Celozrnný quiche s hruškami a fetou

Celozrnný quiche s hruškami a fetou

Hodnoceno: 4x
Slané koláče jsou jistotou, která nikdy neurazí, právě naopak! Mnohdy jsou daleko lepší než sladké koláče ke kávě. Po Vánocích obzvlášť máme sladkého většinou až nad hlavu. Zkuste tento quiche s hruškami a fetou, který je neskutečně vláčný!
do 2 hodin
12 porcí

reklama

Postup

  1. Mouku prosejte přes síto do mísy od robotu.
  2. K mouce přidejte nakrájené máslo, vodu, žloutky, sůl, zvolte nástavec typu hák a nechte robota zpracovat těsto.
  3. Těsto nyní zabalte do potravinové fólie a dejte na 1 hodinu odpočinout do lednice.
  4. Mezitím můžete nachystat náplň – hrušky oloupejte a nakrájejte na větší kostičky.
  5. Cibuli zbavte slupky, rozkrojte napůl a nakrájejte ji na plátky.
  6. V pánvi rozehřejte máslo či olej a na něm orestujte cibuli s hruškami, aby oboje zkaramelizovalo.
  7. Směs nechte vychladnout.
  8. Troubu předehřejte na 190 °C.
  9. Těsto z lednice na pomoučené pracovní ploše vyválejte do kruhu, položte jej na koláčovou formu a vtlačte jej na dno i do stran formy. Přebytek těsta odřízněte.
  10. Pokud vám zbyde těsta více a máte doma formy na tartaletky, můžete udělat ještě mini quiche. 
  11. Těsto propíchejte vidličkou a položte na něj pečicí papír, na který dejte suchý hrách či fazole, aby těsto bylo zatíženo a v troubě nevyskočilo.
  12. Formu dejte nyní do trouby a těsto předpékejte po dobu 10 minut.
  13. Mezitím připravte smetanovovaječnou směs – smetanu nalijte do misky, přidejte nejprve ricottu a důkladně promíchejte a poté přidejte i vejce. Vše znovu promíchejte, aby vznikla celistvá hladká směs.
  14. Když je korpus na koláč předpečený, položte na něj zkaramelizovanou cibuli a hrušky, rozdrobte fetu a nakonec zalijte smetanovou směsí.
  15. Troubu ztlumte na 170 °C a dejte koláč na 30–40 minut péct.
  16. Po upečení nechte vychladnout, poté koláč můžete rozkrájet a servírovat.

reklama

Milluji
Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)