Suroviny
- špagety (celozrnné) 200 g
- cibule (větší kusy, mix žluté a červené) 1,5 ks
- extra virgin olivový olej 1 lžíce
- chilli papričky (menší) 1 ks
- sůl
- parmazán (sýr parmazánového typu (např. Gran Moravia))
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 hrst
Postup přípravy
- Špagety dejte vařit do vroucí osolené vody a vařte cca 8 minut či po dobu uvedenou na obale tak, aby zůstaly al dente.
- Cibuli očistěte a nakrájejte na půlkolečka. Chilli papričku nasekejte nadrobno.
- Na olivovém oleji orestujte cibuli a chilli papričku, dokud nebude cibule do sklovata, a pak ještě chvilku restujte, měla by začít zlátnout – pak je hotová.
- Uvařené špagety slijte a přidejte k cibulové směsi. Nyní přidejte sůl dle chuti, nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku a ihned podávejte.
Náš tip: Parádní recepty na oblíbené špagety