návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Celozrnné kořeněné zázvorky

Hodnoceno: 2x
1–2 plechy porce
do 30 minut
Celozrnné kořeněné zázvorky
Autor: profimedia.cz Celozrnné kořeněné zázvorky
Zázvorové sušenky mají příjemě hřejivou pikantní chuť, která skvěle doplní horký čaj nebo kávu. Na Vánoce z nich vykrajujte hvězdičky, zbytek zimy si vystačíte s klasickými sušenkami.

Hledáte další inspiraci na vánoční cukroví? Tady máte plnou náruč receptů :)

Suroviny (1–2 plechy porce)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 ˚C. V míse smíchejte obě mouky, zázvor, sodu, skořici, hřebíček, pepř a sůl. Odložte stranou a v další míse utřete máslo s jedním hrnkem cukru do nadýchané pěny. Vmíchejte do směsi vejce, vodu a melasu. Postupně do směsi vmíchejte připravené suché ingredience. Z těsta vytvořte kuličky velikosti ořechu a obalte je v cukru.
  2.  Připravené sušenky dejte ve větších rozestupech na plech vyložený pečicím papírem a lehce je rozmáčkněte naplocho. Pečte 810 minut v předehřáté troubě. Nechte sušenky na plechu 5 minut chladnout a poté je přemístěte na kuchyňskou mřížku, kde je nechte úplně vychladnout. Skladujte je ve vzduchotěsné nádobě.

Celozrnné kořeněné zázvorky  Foto: Celozrnné kořeněné zázvorky; foto: Profimedia.cz