zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Celozrnná vánočka
Autor: kuchařka Jíme zdravě II. Celozrnná vánočka

Celozrnná vánočka

Hodnoceno: 0x
Nechceme se tvářit, že je tahle vánočka ztělesněním zdravého jídla… Není! Je prostě jen o trochu více „fit“ než klasika. Ale jsou Vánoce, takže si ji klidně ráno namažte máslem, marmeládou a zapijte kakaem.
do 1,5 hodiny
15 porcí

Které další pokrmy nesmí chybět na vánočním stole?

Článek

Česko-slovenský tradiční bramborový salát  Foto:

Nejlepší recepty na tradiční české vánoční menu všechny pěkně pohromadě!

Tradiční vánoční menu je u nás velmi zakořeněné a ve většině domácností zcela neměnné. Polévka je rybí nebo hrachová, jako hlavní jídlo se podává smažený kapr s...

reklama

Suroviny (15 porcí)

Postup

  1. V misce připravte kvásek – ve 100 ml vlažného mléka rozmíchejte droždí. Přidejte lžičku třtinového cukru a dejte stranou na teplé místo.
  2. V míse smíchejte obě mouky. Máslo rozšlehejte s cukrem, solí a žloutky a přidejte společně s kváskem k moukám. Nakonec vmíchejte rozinky a vypracujte těsto, které nechte kynout na teplém místě asi 40 minut.
  3. Troubu předehřejte na 190 °C.
  4. Z vykynutého těsta upleťte vánočku, dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete žloutkem a posypte mandlemi. Vánočku pečte 35 minut při 180–190 °C.

Celozrnná vánočka  Foto:

Celozrnná vánočka  Foto: Celozrnná vánočka , Foto: kuchařka Jíme zdravě II.

Jíme zdravě s Fitrecepty II.

Jíme zdravě II. Foto:

Je to jen pár měsíců, co trojice studentů Petr Novák, Barbora Kravková a Barbora Hlubučková uvedli na trh svoji kuchařku zdravých receptů, a již tu máme druhý díl. Stejně jednoduché, lákavé a přitom vymazlenější. Taková je kuchařka Jíme zdravě s Fitrecepty II. Na pultech knihkupectví se objeví 10. listopadu za cenu 399 korun. A co nového v ní najdete?

Členění kategorií je hodně podobné. Najdete tu opět Snídaně a svačiny, Polévky, Obědy a večeře, Pomazánky a nově Zdravé mlsání, Nápoje a saláty – a taky Vánoční laskominy. Autoři vyslyšeli přání fanoušků a přidali víc slaných snídaní a dobrot a také víc receptů s masem. Celkem jde o 123 lahodných receptů.

“I tentokrát jsme recepty vymýšleli tak, aby byly zdravé a jednoduché na přípravu. Těšte se na větší rozmanitost ingrediencí a postupů. I když jsme byli trošku odvážnější, pořád jsme dbali na to, aby byly suroviny dobře dostupné a postupy zvládl každý. Všechna jídla, která uvidíte na obrázcích, jsme přitom připravovali a fotili v normální kuchyni s běžným vybavením. A když jsme to zvládli my, zvládnete to taky!” připomíná za všechny tři autory hlavní devízu studentské kuchařky Petr Novák.

reklama