Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Burské košíčky

do 1 hodiny
Burské košíčky
Spouštím video za 5s.
Už nevíte, jaké cukroví připravit? Máme pro vás tip na tyto skvělé košíčky s krémem z arašídového másla. Opravdu si pochutnáte! :)
Reklama

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Reklama

Postup

  1. Z hladké mouky, másla posekaného na kousky, cukru, vejce a citronové kůry vypracujte rychle (nejprve nožem a pak rukama) hladké těsto.
  2. Dejte ho ztuhnout do chladničky na půl hodiny. Před koncem této doby rozpalte troubu na 150 °C (horkovzduch).
  3. Pak těsto rozválejte na silnější plát (cca 5 mm), vykrajujte z něj kolečka (klidně formičkami na košíčky) a každé kolečko vmáčkněte do formičky. Dno každého košíčku propíchejte vidličkou. Pečte v troubě dorůžova, bude to trvat cca 15 minut.
  4. Nechte košíčky mírně vychladnout, vyklepněte je z formiček a než vychladnou úplně, připravte si náplň – arašídové máslo v misce promíchejte s kávou, cukrem a máslem. Cukrářským tvořítkem nastříkejte ozdobně do každého košíčku trošku krému.
  5. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni se smetanou (dejte pozor, aby se nezačala vařit). Vzniklou polevu dejte do tvořítka a ozdobte košíčky – nastříkejte na ně buď tenké čárky, nebo spirálku, tak aby stále prosvítal arašídový krém. Na závěr je posypejte pokrájenými arašídy.
Reklama

Burské košíčky 2 Foto: Burské košíčky; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama