Suroviny
- hladká mouka 300 g
- máslo 200 g
- moučkový cukr 100 g
- vejce 1 ks
- citronová kůra ( strouhaná) 1 lžička
Krém
- arašídové máslo (hladké bez kousků) 200 g
- káva (hořká silná) 5 lžic
- máslo 50 g
- moučkový cukr 100 g
Poleva
- hořká čokoláda 50 g
- smetana ke šlehání 2 lžíce
- arašídy (hrst nesolených )
Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Všechny informace, videa a bonusové materiály k pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete ZDE!
Postup přípravy
- Z hladké mouky, másla posekaného na kousky, cukru, vejce a citronové kůry vypracujte rychle (nejprve nožem a pak rukama) hladké těsto.
- Dejte ho ztuhnout do chladničky na půl hodiny. Před koncem této doby rozpalte troubu na 150 °C (horkovzduch).
- Pak těsto rozválejte na silnější plát (cca 5 mm), vykrajujte z něj kolečka (klidně formičkami na košíčky) a každé kolečko vmáčkněte do formičky. Dno každého košíčku propíchejte vidličkou. Pečte v troubě dorůžova, bude to trvat cca 15 minut.
- Nechte košíčky mírně vychladnout, vyklepněte je z formiček a než vychladnou úplně, připravte si náplň – arašídové máslo v misce promíchejte s kávou, cukrem a máslem. Cukrářským tvořítkem nastříkejte ozdobně do každého košíčku trošku krému.
- Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni se smetanou (dejte pozor, aby se nezačala vařit). Vzniklou polevu dejte do tvořítka a ozdobte košíčky – nastříkejte na ně buď tenké čárky, nebo spirálku, tak aby stále prosvítal arašídový krém. Na závěr je posypejte pokrájenými arašídy.