návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Burgery plněné gorgonzolou s grilovanou nektarinkou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Burgery plněné gorgonzolou s grilovanou nektarinkou
Autor: Rychlé večeře - Burgery Burgery plněné gorgonzolou s grilovanou nektarinkou
Japonci rozeznávají kromě čtyř klasických chutí (sladká, kyselá, hořká a slaná) i pátou – umami. Jestli ji chcete také objevit, tenhle výrazný burger vám k tomu snadno pomůže.

Nektarinky vybírejte zralé, ale ne měkké, aby po opečení zůstaly pěkně pevné a neproměnily se na kaši. Mimo sezonu je můžete nahradit broskvemi.

Postup

  1. V grilu na dřevěné uhlí rozdělejte středně velký oheň nebo pusťte plynový gril na střední teplotu. Maso lehce osolte a opepřete, promíchejte, rozdrobte do něj sýr a znovu promíchejte. Rozdělte ho na čtyři části. Z každé vytvarujte placku a prsty promáčkněte ve středu důlek. Sýr zapracujte do masa tak, aby nebyl pouze v okrajích, pokud se tak stalo. Masové placky zakryjte potravinářskou fólií a uložte je na 15 minut do chladničky.
  2. Mezitím rozpulte nektarinky, vyjměte pecku a rozkrojte dužinu na čtvrtiny. Ze všech stran ji potřete olivovým olejem a balzamikovým octem, jemně osolte a opepřete a rozložte na grilovací mřížku na přímý žár. Za častého obracení je grilujte zhruba 6 minut dohněda. Přesuňte je na prkénko, nechte lehce zchladnout a nakrájejte na tenké plátky.
  3. Briošky podélně rozpulte a řeznou částí položte na gril. Grilujte je zhruba 1–2 minuty, dokud neztmavnou. Přendejte na talíře.
  4. Grilovací mřížku lehce potřete olejem. Placky rozložte přímo nad žár a každou stranu grilujte přibližně 4 minuty do stavu medium rare. Pro zpestření můžete burgery na poslední 2 minuty posypat sýrem.
  5. Spodní část briošky potřete majonézou, obložte salátem a masovou plackou. Přidejte plátky nektarinek a grilovanou cibuli dle chuti, zakryjte druhou polovinou briošky a ihned podávejte.

PRIMA TIP: GRILOVANÁ CIBULE

Plynový gril předehřejte na středně vysokou teplotu nebo v grilu na dřevěné uhlí založte středně velký oheň. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Potřete ji olivovým olejem z obou stran, osolte a opepřete. Cibuli rozložte na plech a opékejte na přímém žáru zhruba 4 minuty, pak otočte, dopečte dozlatova a podávejte.

Rychlé večeře - Burgery Foto:

Rychlé večeře: Burgery

KATE MCMILLAN

Kdo by si rád nedal burger k večeři nebo o víkendovém grilování? Patříte-li také k milovníkům této skládané pochoutky, okouzlí vás knížka plná originálních burgerů inspirovaných kuchyněmi z celého světa.

Více než 50 receptů na burgery, omáčky, saláty a bulky je roztříděno podle druhu masa a autorka samozřejmě myslí i na vegetariány. Srozumitelné a zajímavé recepty vás překvapí neotřelými kombinacemi chutí, rychlou přípravou a krásnými fotkami. Co si dáte k večeři, si začnete vybírat už v knihkupectví.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: Hlavní jídla , Americká kuchyně