Suroviny
- červená řepa (nakládaná,krájená na plátky) 350 g
- brambory (salátové) 600 g
- červená cibule (menší ) 1/2 ks
- majonéza 2 lžíce
- hladkolistá petržel (nasekaná ) 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Vánoce jsou dobou, kdy dodržujeme zvyky staré i několik set let, ale každý si je přizpůsobujeme své osobnosti, preferencím a době, v níž žijeme. Zažité zvyky tak pomalu získávají novou podobu.
Jak to máte vy? Měníte suroviny v rodinném receptu na bramborový salát, anebo ho děláte podle receptu praprababičky? Ideální Vánoce si každý představuje jinak, proto není nic neobvyklého, že si každá generace tradiční recepty a postupy trošku „vylepší“ podle svého.
Článek
16 super receptů na bramborový salát ze všech koutů světa
Bramborový salát k českým Vánocům neodmyslitelně patří. A každá rodina má na něj svůj nezaměnitelný jedinečný recept. Z toho ovšem vyplývá, že receptů na tento salát...
Postup přípravy
- Brambory uvařte doměkka ve slupce a nechte vychladnout. Poté je oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Řepu sceďte a přidejte k bramborám. Na plátky nakrájejte i cibuli a přidejte ji do směsi.
- Přidejte majonézu, sůl, pepř a všechno promíchejte. Nakonec salát ozdobte nasekanou petrželkou.
- Salát dejte do lednice a nechte uležet.