návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Bramborovo-petrželová španělská tortilla

2–3 porce
do 30 minut
Bramborovo-petrželová španělská tortilla
Bramborovo-petrželová španělská tortilla Autor: Kitchenette.cz
Směs brambor a vajec usmažená na pánvi je základem pro klasickou španělskou tortillu. K této kombinaci však můžete libovolně přidávat další ingredience. Markéta z food blogu Kitchenette.cz zkusila přidat kořenovou petržel a spoustu čerstvých bylinek.
Reklama

„Tyto bramborové omelety jsem si moc oblíbila v andaluských tapas barech. Na tuto dovolenou mám vůbec krásné vzpomínky a nejen gurmánské :) Musíme se tam zase někdy vrátit…

Víkendovou snídani vytrhnou ze stereotypu a hodí se i jako předkrm nebo jednohubky. Dětem moc chutnají.

Vždy si s nimi můžete i pohrát a přidat nějaký sýr, zeleninu či bylinku. Já jsem je tentokrát servírovala s ricottou, protože k nim mám ráda něco svěžího, ale tradiční způsob servírování to není.“

Markéta Pavleje

Reklama

Postup

  1. Ve střední pánvi rozehřejte přibližně 4 lžíce olivového oleje, přidejte cibulku a pomalu smažte doměkka. Přidejte brambory, petržel, špetku soli a na středním žáru smažte. Po dvou minutách stáhněte výkon na minimum a dalších přibližně 15 minut nechte brambory pomalu marinovat a měknout v oleji. Důležité je, aby se nesmažily, ale spíš vařily a krásně změkly. Na závěr brambory s petrželí trochu pomačkejte vidličkou a ujistěte se, že jsou opravdu uvnitř hotové.
  2. Ve střední misce vidličkou rozšlehejte vejce s další špetkou soli. Přidejte kopřivy, pažitku a bramborovou směs. Pokud je stále horká, vůbec to nevadí, protože se vejce trochu srazí a to potřebujeme. Pokud není, taky nevadí...
  3. Pánev znovu rozehřejte na střední výkon, lehce potřete olejem a vlijte celou směs. Ve středu lehce promíchávejte. Jakmile se vajíčka začínají chovat jako “míchaná”, přestaňte míchat. To děláme proto, aby se zásadně neoddělovala část vaječná od bramborové, potřebujeme, aby vejce zpevnila svou strukturu a obklopovala brambory s petrželí.
  4. Pomocí ploché vařečky kraje zasuňte a upravte. Smažte ještě 2 minuty, nebo jak je máte rádi, někdo preferuje syrovější verzi. Otočte pomocí talířku a dokončete z druhé stany smažení. Pokud využijete na smažení lívanečník jako já, otáčení půjde hladce i bez talířku.
Reklama

Bramborovo-petrželová španělská tortilla  Foto: Kitchenette.cz

Bramborovo-petrželová španělská tortilla. Foto: Kitchenette.cz

Objevte nový food blog!

Markéta PavlejeKitchenette.cz je jeden z nejhezčích food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje Šimrová je známou vizážistkou, která si z prostředí módy často odskakuje do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.

I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama