Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Bramborová růže

4–6 porce
do 1 hodiny
Bramborová růže
Bramborová růže Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Efektní zapečené brambory ve tvaru růže jsou ideální přílohou při podávání slavnostního menu. Bramborová růže je lehká, půvabná a bude se vyjímat především na svatební tabuli.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Brambory promíchejte s olivovým olejem, 60 ml vývaru, solí a pepřem v míse a pak je vyskládejte do tvaru růže v mělké zapékací formě od kraje ke středu. Pečte je 30 až 40 minut nebo až budou měkké a zlatohnědé a u okrajů začnou tmavnout. Je-li třeba, zakápněte je během pečení trochu vývaru.
  3. Na závěr je můžete ozdobit nasekanou petrželkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama