návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Biscotti – sušenky s ořechy

20–30 ks porcí
do 1 hodiny
Biscotti – sušenky s ořechy
Biscotti – sušenky s ořechy Autor: Pěkně vypečený blog
Biscotti určitě nemusí být pečeny pouze v adventním čase, ale k Vánocům se přímo dokonale hodí. Oříšky, mandle, med, voňavé esence, brandy, třtinový cukr… Při pečení se doma můžete těšit na nádhernou vůni, která vás na svátky příjemně navnadí.
Reklama

Suroviny (20–30 ks porcí)

Reklama

Postup

  1. Připravte si 2 plechy vyložené pečicím papírem a troubu předehřejte na 165 °C. Máslo vyšlehejte s cukrem (elektrickými metličkami). Přidejte vejce – jedno po druhém, pak med, obě esence a brandy. Vše společně krátce prošlehejte. Pak přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Opět na chvíli společně prošlehejte metličkami a pak už těsto zpracovávejte ručně. Přidejte ořechy a mandle a důkladně propracujte rukama. Pokud se těsto lepí, přidejte trochu mouky.
  2. Těsto rozdělte na dva stejné bochánky. Každý dejte na jeden plech a vytvarujte široké a oválné placky (asi 2–3 cm vysoké a 20–25 cm dlouhé). Oba plechy dejte do předehřáté trouby a pečte cca 20 minut. Poté vyndejte plechy z trouby, placky budou ještě světlé. Počkejte zhruba 10 minut, pak placky rozkrájejte na plátky a jednotlivé kousky rozložte opět na plechy s pečicím papírem. Teplotu snižte na 140 °C a pečte dalších 10–15 minut dozlatova.
  3. Po upečení nechte chviličku na plechu a poté dejte vystydnout na mřížku. Skladujte v uzavíratelné nádobě. Takto skladované sušenky vydrží 3–4 týdny. Sušenky jsou tvrdší, něco jako suchary. Při podávání je můžete namáčet do kávy, horkého mléka nebo čokolády.
Reklama

Biscotti – sušenky s ořechy Foto:

Biscotti – sušenky s ořechy Foto:

Biscotti – sušenky s ořechy, foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Přečtěte si také