reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Batátová polévka
Autor: Coolinářka Batátová polévka

Batátová polévka

Hodnoceno: 3x
Máme pro vás recept na výbornou polévku z batátů! Je jemná, bude moc chutnat dětem, ale když ji své drahé polovičce naservírujete s vypečenou slaninkou, jistě si také pochutná!
do 1 hodiny

Recept

Krémová batátová polévka s čočkou Foto:

Krémová batátová polévka s čočkou

Polévka se výborně hodí pro chladné podzimní dny, kdy potřebujeme více energie i vitamínů. Pokud si uvaříte exotickou verzi se zázvorem, prohřeje vás polévka ještě lépe.

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Oloupané a nakrájené batáty, mrkev a petržel promíchejte v pekáči s olivovým olejem a solí. K zelenině přidejte čerstvý tymián a vše dejte péct asi na 30 minut.
  3. Upečenou zeleninu přendejte do většího hrnce a zalijte vývarem. Vařte ji ještě asi 20 minut. Když je všechna zelenina měkká, ponorným mixérem ji rozmixujte.
  4. Nakonec přilijte smetanu a nechte provařit. Polévku dochuťte solí a pár kapkami citronové šťávy. Podávejte ji s čerstvě namletým pepřem a na pánvi opečenou slaninou.

Batátová polévka 2 Foto: Batátová polévka; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

reklama