Suroviny
- moučkový cukr 120 g
- máslo (změklé ) 180 g
- tvaroh (klidně z vaničky) 500 g
- rum 2 lžíce
- BeBe sušenky (balení tmavých a světlých )
- banán 2 ks
- čokoláda 100 g
- Kokosový olej (nebo jiný tuk) 1 lžíce
Postup přípravy
- Moučkový cukr ušlehejte společně s máslem, potom do něj přidejte tvaroh a rum a umíchejte hladký krém.
- Sušenky rozložte na plát alobalu ve třech řadách do šachovnice, tedy aby se střídala světlá a tmavá barva. Mělo by jich být celkem 7 kusů v každé řadě.
- Polovinu krému opatrně navrstvěte na sušenky a rozložte druhou vrstvu sušenek tak, aby nad sebou byla vždycky opačná barva.
- Přidejte zbytek krému a doprostřed umístěte banány.
- Potom pomocí alobalu zahněte postranní řady sušenek tak, aby vznikl trojúhelník, tedy tvar střechy. Dezert pak nechte alespoň hodinu zatuhnout v lednici.
- Na polevu rozpusťte čokoládu společně s tukem a pomocí lžíce nebo stěrky jí polijte střechu.
- Opět dejte zatuhnout do lednice nejlépe přes noc, aby sušenky změkly díky náplni. Druhý den pak krájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Připravte si oblíbený banana bread s ořechy a čokoládou podle návodného videoreceptu
Podrobný recept najdete ZDE