Suroviny
- celé kuře (baby kuřátka) 2 ks
- jablka (zelené ) 1 ks
- česnek 4 stroužky
- tymián citrónový (čerstvý )
- mrkev 6 ks
- brambory (brambory grenaille) 500 g
- máslo 150 g
- cider 200 ml
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Kuřátka štědře osolte a opepřete – i uvnitř. Máslo rozdělte na 4 díly a použijte ho na každé kuřátko: jednu čtvrtinu vložte pod kůži na prsa, druhou čtvrtinou obalte kůži na prsou zvenku.
- Jablko rozkrájejte na měsíčky a zbavte jádřinců. Do každého kuřátka vložte jeden měsíček. Kromě jablek vložte dovnitř po dvou stroužcích oloupaného a rozbitého česneku a snítku tymiánu.
- Kuřátka vložte do pekáče prsy nahoru a podlijte ciderem. Přidejte i oloupané mrkve, zbylá jablka a omyté brambory pokrájené na poloviny. Osolte zeleninu a přidejte do pekáče snítku tymiánu.
- Zakryjte pekáč alobalem a pečte na 190 °C 40 minut. Poté pekáč odkryjte a pečte dalších 30 minut nebo dokud kůže nebude křupavá. V případě potřeby podlijte dalším ciderem nebo vodou.
- Kuřátka podávejte s pečenou mrkví a bramborami.