zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bábovka s borůvkami
Autor: Pěkně vypečený blog Bábovka s borůvkami

Bábovka s borůvkami

Hodnoceno: 0x
Tento moučník je něco mezi dortem a bábovkou – výborný je ale v tom, že při jeho přípravě můžete perfektně spotřebovat zamražené zásoby letního ovoce, tentokrát borůvky! :) A neskutečně si pochutnáte.
do 2 hodin

Recept

Lehká limetová bábovka s jogurtem  Foto:

Lehká limetová bábovka s jogurtem

Bábovka patří k našim tradičním dezertům s cedulkou „od babičky“, ale tahle k nám připlula spíš z Floridy – vychutnejte si její příjemně přidrzlou exotickou svěžest a...

reklama

Postup

  1. Předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 °C a formu vymažte máslem a vysypte moukou. V míse vyšlehejte vejce s oběma druhy cukru, postupně pak zašlehávejte olej.
  2. Přidejte smetanu a citronovou kůru. Vmíchejte mouku, kterou smíchejte s práškem do pečiva. Do těsta vmíchejte mražené borůvky a naplňte jím připravenou formu.
  3. Těsto bude dost husté. Pečte 1 hodinu a 30 minut, zda je těsto upečené zkuste špejlí. Asi půl hodiny před koncem pečení přikryjte formu alobalem, ať bábovku nespálíte. (Doporučujeme přizpůsobit dobu pečení zkušenostem s vlastní troubou.)
  4. Upečenou bábovku nechte vystydnout a mezitím si připravte polevu. Cukr pomocí el. metliček vyšlehejte se dvěma lžícemi citronové šťávy, další šťávu pak přidávejte po kapkách a dávejte pozor, protože polevu nechcete mít moc řídkou. Jak už je uvedeno v seznamu ingrediencí, celkově by měla stačit šťáva z půlky malého citronu.
  5. Bábovku otočte dnem vzhůru, abyste měli plochu rovnou a hladkou. Nakonec šťávou polijte celou vrchní plochu a dozdobte borůvkami, citronem a mátou nebo meduňkou.

Bábovka s borůvkami 2 Foto: Bábovka s borůvkami; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

reklama