Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Baba Ganoush

4–6 porce
do 1 hodiny
Baba Ganoush
Baba Ganoush Autor: Kitchenette.cz
Znáte Baba Ganoush, orientální dip z pečených lilků? Pak pro vás toto bude jen lehká modifikace směrem trochu více na východ.
Reklama

Pro ostatní, pokud byste rádi připravili Baba Ganoush více tradiční, můžete postupovat úplně stejně, jen namísto koriandru přijde nasekaná hladkolistá petržel. Někdo také nedává římský kmín a chilli, pouze tahini, sůl a citronovou šťávu.
Receptury se také občas liší v drobných kosmetických odchylkách. Někdo všechny ingredience na závěr rozmixuje na jemný krém, jiný zase dužinu lilku pouze naseká nožem. Záleží jen na tom, jakou strukturu preferujete.
Servírovat můžete Baba Ganoush s toastovaným arabským chlebem, který pak tvoří křupavé a pevné chipsy vhodné na nabírání, nebo s indickým chlebem.

Suroviny (4–6 porce)

Reklama

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 250 °C. Slupku omytých lilků rovnoměrně ze všech stran propíchejte vidličkou a dejte je na plechu péct do trouby přibližně na 35 minut. Můžete ideálně použít perforovaný plech nebo je položit na rošt. Že jsou hotové, poznáte tak, že vnitřní dužina výrazně změkne a jejich povrch se hodně nakrabatí.
  2. Hotové lilky nechte lehce vychladnout. Podélně je nařízněte nebo úplně rozpulte a pomocí lžíce vydlabejte všechnu dužinu. Slupku a stopku vyhoďte. Dužinu pomocí nože nasekejte najemno a dejte do mísy. Přidejte všechny zbývající ingredience. Okořeňte podle chuti a můžete servírovat ideálně takto vlažný lehce pokapaný olejem, posypaný kořením a čerstvým koriandrem.
Reklama

Baba Ganoush Foto:

Baba Ganoush Foto:

Baba Ganoush Foto:

Baba Ganoush Foto:

Baba Ganoush, foto: Kitchenette.cz

Objevte nejkrásnější český food blog!

Markéta PavlejeKitchenette.cz je jeden z nejhezčích a nejosobitějších food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje je známou vizážistkou, která se z prostředí módy přesunula do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.

I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.

Markéta vydala také nádhernou kuchařku Rok v kuchyni, která by neměla chybět v knihovně žádného milovníka jídla, je totiž úžasná a velmi inspirativní.

A v neposlední řadě se podívejte na Markétin e-shop Kitchenetteshop.cz, kde najdete zajímavé, užitečné i krásné věci k vaření i k servírování.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama