Suroviny
- červená čočka 1 hrnek
- rýžová mouka 1/4 hrnku
- červená cibule
- čerstvá chilli paprička 1 ks
- limetka
- čerstvý koriandr 1 hrst
- thajská bazalka 1 hrst
- Sůl
- zelená perila 1 hrst
- sušený zázvor 1 lžička
K podávání
- bílý a černý sezam
- limetka
- bílý jogurt
Postup přípravy
- Červenou čočku uvařte podle návodu. Připravte si hlubší mísu, ve které budete všechno společně promíchávat. Jakmile máte čočku uvařenou, slijte všechnu přebytečnou vodu a nechte vychladnout. Jinak by se s ní dost špatně pracovalo.
- Všechny bylinky, červenou cibuli a chilli papričky nasekejte nadrobno. Pokud nemáte moc rádi pálivé, vyjměte z chilli papričky všechna semínka a ponechte pouze tělo papričky. Hned jak bude čočka vychladlá, můžete ji dát do mísy společně s nasekanými bylinkami. Přidejte sušený zázvor, nastrouhanou kůru z jedné limetky i se šťávou, které dodají placičkám na svěžesti. Podle potřeby osolte a nakonec zasypte rýžovou moukou, která celou směs krásně spojí.
- Vytvořte placičky, které následně osmažte na pánvi. Ty pak odložte na papírový ubrousek, abyste se zbavili přebytečného oleje z nich. Vemte bílý nebo černý sezam a placičky lehce posypte. Nejenže sezam skvěle vypadá, ale i chutná!
- Pokud jste dali hodně chilli, podávejte s bílým jogurtem a se šťávou z limetek.