Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Anglické mazanečky

15 ks porcí
do 2 hodin
Anglické mazanečky
Anglické mazanečky Autor: L. A. CREATIVE FOOD
V různých zemích má velikonoční mazanec různé podoby. Tahle je britská a neobejde se bez typického křížku.
Reklama

Suroviny (15 ks porcí)

Na křížky a na potření:

Reklama

Postup

  1. Mléko uveďte do varu, pak sejměte z ohně a přidejte do něj máslo, až se rozpustí. Nechte zchladnout, až bude vlažné.
  2. Do mísy dejte mouku, sůl, cukr a droždí, uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj mléko s máslem. Přidejte vejce, vařečkou promíchejte a pak rukama spojte do lepkavého těsta.
  3. Vyklopte ho na pomoučenou pracovní plochu a důkladně ho prohněťte. Jednou rukou ho přidržujte, druhou natahujte a překládejte směrem k vám, celkem asi 5 minut, až bude hladké a pružné. Těsto dejte do lehce olejem vytřené mísy a přikryté nechte na teplém místě kynout, až zdvojnásobí objem. (Když do něj píchnete prstem, důlek by se neměl hned vyplnit).
  4. Do těsta v míse teď vpracujte rozinky, kůru, jablko a skořici a v míse dobře prohněťte. Nechte těsto znovu a si 1 hodinu kynout nebo až zdvojnásobí objem. Těsto přitom přikryjte olejem potřenou fólií, aby se na něm nedělala krusta.
  5. Pak ho rozdělte na asi 15 stejně velkých kousků, každý vyválejte do kuličky na lehce pomoučněné ploše. Bochánky rozložte na plechy vyložené papírem a nechte mezi nimi dost místa. Znovu přikryjte olejem potřenou fólií a znovu nechte asi hodinu kynout.
  6. Troubu předehřejte na 220 °C. Mouku promíchejte s asi 5 lžícemi vody, aby vznikla pasta, kterou přesuňte do sáčku, odstřihněte roh a namalujte na bocháncích křížky. Mazanečky pečte asi 20 minut na střední příčce trouby dozlatova. Ještě teplé je můžete potřít trochou nahřátého džemu, budou se krásně lesknout a ještě získají na chuti.
Reklama

Anglické mazanečky  Foto:

Anglické mazanečky, foto: L. A. CREATIVE FOOD

Další originální velikonoční recepty z domova i ze světa najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 11. března:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama