Krusta
- sušené rozinky 100 g
- datle 50 g
- vlašské ořechy 200 g
- Kokosový olej 1 lžíce
- vanilka 1 lžička
- skořice 1 špetka
Krém
- banán 6 ks
- kakao 2 lžíce
- Kokosový olej 50 g
- datle 3 lžíce
- vanilka 1 lžička
Na ozdobení
Postup přípravy
- Začnetě krustou, na které bude stát váš dort. Budete potřebovat výkoný mixér ale můžete použít i klasický tyčový mixér. Všechny ingredience dávejte do vyšší nádoby, aby se vám dobře mixovaly.
- Ingredience na krustu dobře rozmixujte. Krusta může zůstat trochu hrubší. Do pečicím papírem vyložené formy přendejte základ na váš dort, rovnoměrně rozprostřete, rukama pěkně upěchujte a dejte do lednice tuhnout.
- Krustu nechte tuhnout, mixér omyjte a pusťte se do krému.
- 4 z 6 banánů oloupejte (dva budete ještě potřebovat). Banány rozmixujte se zbytkem ingrediencí na krém. Kokosový olej zajistí, že krém později dobře ztuhne, datle krém osladí. Mixujte opravdu pečlivě, protože je důležíté, aby krém byl úplně hladký. Ochutit nemusíte jen vanilkou, můžete přidat klidně i špetku kardamomu, anýzu nebo třeba pár lístků čertvého rozmarýnu, který perfektně ladí s jahodami, jež budete později na dort skládat.
- Vyndejte z lednice krustu. Další dva banány, které vám zbyly, oloupejte, rozkrojte podélně a rozložte na krustu. Zalijte krémem a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny tuhnout.
- Nakrájejte jahody a vyklepejte semínka z granátového jablka. Jakmile dort ztuhne, můžete ho ozdobit ovocem. K jahodám se hodí perfektně snítka rozmarýnu, která je ovoní.