Suroviny
- římský salát
- kešu 1 hrnek
- piniové oříšky 1 lžíce
- citronová šťáva 3 lžíce
- česnek 2 stroužky
- pasta miso (ječmenná) 1 lžíce
- sůl 1 lžička
- řasa nori (vločky) 1 lžička
- čerstvě namletý pepř 1/2 lžičky
- sirup z agáve 1 lžička
- voda 1 hrnek
Zdobení
Postup přípravy
- Příprava salátu jako takového nemůže být jednodušší. Čerstvý římský salát natrhejte na větší kousky a dejte do mísy. Pravý Caesar salát musí být z římského salátu, který je jak velmi chutný, tak pevný a křupavý.
- Dip na salát umixujete v mixéru. Všechny ingredience postupně vložte do mixéru a zalijte vodou. Česnek musíte oloupat a je dobré z něj odstranit střední část (srdce), aby byl lépe stravitelný a méně intenzivní. Rozmixujte vše na jemný krém bez hrudek.
- Připravte si také dýňové semínko, které v robotu rozdrťte na prášek. Bude sloužit jako posyp salátu.
- V míse smíchejte salát s dipem, aby byly všechny kousky dobře obaleny. Na jednu porci salátu potřebujete zhruba 4 lžíce dipu.
- Salát dejte do hlubokého talíře a navrch ozdobte jedním nebo dvěma rozkrojenými cherry rajčátky. Celý salát poté posypte drceným dýňovým semínkem.