Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Raw Caesar salát

4–6 porce
do 10 minut
Raw Caesar salát
Raw Caesar salát Autor: Tajemství syrové stravy
Salátová klasika italské kuchyně, kterou i v originální ne-raw verzi umí málokdo udělat. Přitom to není nic složitého. Vy si můžete pochutnat na jeho raw verzi.
Reklama

Suroviny (4–6 porce)

Reklama

Postup

  1. Příprava salátu jako takového nemůže být jednodušší. Čerstvý římský salát natrhejte na větší kousky a dejte do mísy. Pravý Caesar salát musí být z římského salátu, který je jak velmi chutný, tak pevný a křupavý.
  2. Dip na salát umixujete v mixéru. Všechny ingredience postupně vložte do mixéru a zalijte vodou. Česnek musíte oloupat a je dobré z něj odstranit střední část (srdce), aby byl lépe stravitelný a méně intenzivní. Rozmixujte vše na jemný krém bez hrudek.
  3. Připravte si také dýňové semínko, které v robotu rozdrťte na prášek. Bude sloužit jako posyp salátu.
  4. V míse smíchejte salát s dipem, aby byly všechny kousky dobře obaleny. Na jednu porci salátu potřebujete zhruba 4 lžíce dipu.
  5. Salát dejte do hlubokého talíře a navrch ozdobte jedním nebo dvěma rozkrojenými cherry rajčátky. Celý salát poté posypte drceným dýňovým semínkem.
Reklama

 

Tajemství syrové stravy Foto: Tajemství syrové stravy

90 nejlepších raw receptů z kuchyně Secret of raw

Unikátní koncept jídla, které neprochází tepelnou úpravou, zapustil v Čechách nečekaně hluboké kořeny. Úspěšné, chutné a mimořádně inovativní recepty z restaurace a cukrárny Secret of Raw se tedy její majitelé rozhodli zveřejnit v podobě kuchařky.

Najdete tu 90 ověřených a vylepšených předpisů na polévky, hlavní jídla (například skvělou Koprawku se zeleninovými knedlíky), svačinky, saláty a báječné dezerty, jež doprovázejí krásné fotky. K tomu jsou přidané tipy na ingredience, postupy a další vychytávky, aby se vám příprava jídla vždy vydařila. Výjimečná kuchařka pro všechny, kterým učarovala svěží chuť jídel, jež neprošla tepelnou úpravou, a zachovávají si tak řadu zdravotních benefitů, i pro ty, kdo by rádi zkusili alespoň občas něco nového.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama