Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rajčatový džem

do 1 hodiny
Rajčatový džem
Rajčatový džem Autor: Výpečky.com
Když už opravdu nevíte co s rajčaty, které vám dozrávají na zahrádce, tak zkuste tento neobvyklý recept. Možná je to pro odvážlivce, ale výsledek tvoří báječnou symbiózu s výraznými sýry a nebo se maže jen tak na chleba.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejprve si nařízněte slupku rajčat do křížku, pak rajčata ponořte do vařící vody asi na 3 minuty, poté z nich slupku oloupejte.
  2. Oloupaná rajčata nakrájejte na kousky a dejte do hrnce se silným dnem, přidejte všechny ingredience a na mírném plameni směs vařte asi hodinu. Občas promíchejte a na konci džem nalijte na studený talířek a vyzkoušejte jeho konzistenci. Džem by měl být lepkavý a dostatečně hustý, ale s kousky. Pokud nebude, tak prodlužte dobu vaření.
  3. Po správné hustotě horký rajčatový džem nalijte do vyvařených a suchých sklenic, poté sklenice zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru.
Reklama

Rajčatový džem Foto: Výpečky.com

Rajčatový džem. Foto: Výpečky.com

Výpečky.com, Foto: Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama