Ingredience
- rajče 1 sklenice
- mrkev 1 kus
Nočky
- parmezán trocha kus
Ingredience
Postup přípravy
1. Mrkev oloupeme a nastrouháme. Máslo rozpustíme v hrnci a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev dozlatova. Poté zasypeme trochou třtinového cukru, který necháme zkaramelizovat. Zalijeme drcenými rajčaty. Promícháme a dochutíme solí, pepřem, kořením a citronovou kůrou. Povaříme asi deset minut.
2. Na nočky rozklepneme vejce, přidáme trochu mléka (asi půl deci) a rozšleháme. Přisypeme krupičku a parmezán, až vznikne celkem tuhá hmota. Z té pomocí dvou lžiček tvoříme noky, které uvaříme ve vroucí osolené vodě a poté přidáme na talířdo rajské polévky.
Polévka:
Rajčatová polévka s parmazánovými nočky
Ingredience:
1 sklenice drcených rajčat (700 g)1 velká mrkevtřtinový cukr1 cibulešpetka skořicešpetka citronové kůryšpetka tymiánumáslosůl a pepř
Nočky:
1 vejcedětská krupičkatrocha nastrouhaného parmezánu50 ml mléka