Suroviny
- uzený losos (s pepřem) 200 g
- quinoa 1 a 1/2 hrnku
- vývar (kuřecí nebo zeleninový) 3 hrnky
- rajčata (na větvičce) 600 g
- olivový olej (na pokapání)
- hnědý cukr 1 lžíce
- mořská sůl
- pepř
- lískové ořechy (opražené) 50 g
- červená čekanka (s oddělenými lístky) 2 puky
- máta (na ozdobení)
Na krémovou zálivku
Postup přípravy
- Položte lososa na plochu a jemně ho natrhejte. Do středně velkého hrnce dejte quinou, přelijte vývarem, uveďte do varu a asi 20 minut nechte pobublávat, dokud všechna tekutina nebude absorbována.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Na pekáč dejte rajčata, pokapejte je olivovým olejem, posypte cukrem, dobře okořeňte a pečte asi 5 minut. Potom je dejte stranou.
- Zálivka: Všechny ingredience dejte do mixéru a mixujte 1 minutu. Dochuťte.
- Podávání: Quinou dejte na talíře, vmíchejte lososa a nasekané lískové oříšky. Podávejte s čekankou, rajčaty a dobře přelijte zálivkou.