Suroviny
- pstruh 4 ks
- limetka 2 ks
- hladkolistá petržel 1/2 svazky
Marináda
- Kikkoman Teriyaki 3–4 lžíce
- řepkový olej 1–2 lžíce
Dip
- crème fraîche 250 g
- hladkolistá petržel 1/2 svazku
- Kikkoman Teriyaki 3–4 lžíce
Postup přípravy
- Pstruhy opláchněte pod vodou a opatrně osušte kuchyňskou utěrkou. Limetky opláchněte, jednu nakrájejte na plátky, z druhé ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Petrželku opláchněte, lístečky otrhejte a nasekejte.
- Na marinádu smíchejte marinádu Teriyaki, šťávu z limetky a řepkový olej.
- Pstruhy potřete připravenou směsí zvenku i zevnitř, do každého vložte dva plátky limetky a nasekané petrželky tolik, aby vám zbyla ještě zhruba polovina množství na dip. Takto naplněnou dutinu zajistěte párátky. Grilujte po obou stranách cca 8 až 10 minut.
- Na dip promíchejte créme fraîche s kůrou z limetky, zbylou nasekanou petrželkou a marinádou Teriyaki.
- PRIMA TIP: K pstruhům se hodí na grilu připravované brambory v alobalu.