Hlavní chod
- sladká paprika 10 g
- mandle 100 g
- máslo 100 g
- citron 1 kus
Postup přípravy
1. Pstruh: Mouku smícháme s drceným kmínem, solí a sladkou paprikou.Osušené filety obalíme v této okořeněné mouce a osmahneme po obou stranách na olivovém oleji. Na másle osmahneme lupínky mandlí a osmaženou rybu tímto před podáváním přelijeme.
2. Šťouchané brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě asi 20 minut od bodu varu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na proužky a osmahneme dozlatova na oleji. Brambory scedíme, přidáme cibulku, prošťoucháme. Je-li třeba, přidáme smetanu. Pomocí tvořítka vytvoříme válečky, které přendáme na pečicí papír na plech a dáme do trouby, kde brambory přihřejeme, aby zůstaly teplé.