Suroviny
- cherry rajčata (přepůlená) 300 g
- extra virgin olivový olej
- česnek 3 stroužky
- tymián (+ na ozdobu) 2 lžičky
- bazalka (+ na ozdobu) 1 hrst
- černé olivy (nakrájené na kolečka) 1/2 šálku
- tuňák (steaky) 4 ks (každý 125 g)
- pečivo
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy
- Rajčata osolte, opepřete a nechte v sítu okapat.
- V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vložte do něj rajčata, přidejte česnek, většinu tymiánu a bazalky, snižte teplotu a vše 7 až 10 minut restujte. Občas promíchejte, rajčata ani bylinky nesmějí ztmavnout. Odstavte a vmíchejte olivy.
- Na vysokou teplotu rozehřejte grilovací pánev, potřete ji olejem a steaky z tuňáka z každé strany asi minutu opékejte.
- Na talíře rozdělte rajčatovou směs a přidejte k ní na plátky pokrájený steak. Podávejte ozdobené bylinkou a s čerstvým pečivem.