Head
- mléko
- brambory 1.5 kg
- zvěřinové kýty 750 g
- sýr niva 1
- smetana 1
- sójová omáčka 1 ML
- hladká mouka 1 PL
- slanina 300 g
- cibule 4
Postup přípravy
- Marináda: olej, červené víno, jalovec, tymián, bobkový list, nové koření, pepř. Všechny ingredience smícháme. Naložíme maso a následně pečeme v troubě. Oloupeme a uvaříme nakrájené brambory. Osmahneme slaninu a cibuli, rozšťoucháme uvařené brambory, přidáme usmaženou slaninu s cibulí. Osolíme a opepříme naložené steaky, dáme do rozpáleného grilu a pečeme 10 minut.
- Sýrový přeliv: Rozpustíme smetanu se sýrem na rozpálené plotně, přidáme sůl, pepř, sójovou omáčku, zahustíme mlékem s moukou a povaříme cca 5 minut.