Suroviny
- hovězí maso 1 kg
- slanina 80 g
- okurky 140 g
- hořčice 2 lžíce
- nálev z okurek 200 ml
- hovězí vývar 1 l
- hladká mouka
- olej ( - volitelné )
- cibule 2
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Maso prošpikujeme slaninou a dáme marinovat s olejem, pepřem a solí, vložíme minimálně na půl dne do chladu. Až je maso odležené a pořádně voní po koření, připravíme si hrnec, ve kterém necháme rozpustit sádlo nebo rozehřát olej. Na tuku osmahneme maso ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté hovězí vyjmeme a snížíme oheň asi na polovinu. Přidáme najemno nasekanou cibuli a smažíme za stálého míchání až do zhnědnutí. Přidáme hořčici, kterou lehce zarestujeme, podlijeme vývarem a nálevem z okurek. Poté přivedeme k varu a zpátky vložíme maso, přidáme sůl, celý pepř a necháme dusit pod pokličkou na mírném ohni do změknutí. Poté maso vyjmeme, šťávu zahustíme a necháme provařit 20 minut. Můžeme dochutit solí a čerstvě nadrceným pepřem. Podáváme s knedlíkem.Maso prošpikujeme slaninou a dáme marinovat s olejem, pepřem a solí, vložíme minimálně na půl dne do chladu. Až je maso odležené a pořádně voní po koření, připravíme si hrnec, ve kterém necháme rozpustit sádlo nebo rozehřát olej. Na tuku osmahneme maso ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté hovězí vyjmeme a snížíme oheň asi na polovinu. Přidáme najemno nasekanou cibuli a smažíme za stálého míchání až do zhnědnutí. Přidáme hořčici, kterou lehce zarestujeme, podlijeme vývarem a nálevem z okurek. Poté přivedeme k varu a zpátky vložíme maso, přidáme sůl, celý pepř a necháme dusit pod pokličkou na mírném ohni do změknutí. Poté maso vyjmeme, šťávu zahustíme a necháme provařit 20 minut. Můžeme dochutit solí a čerstvě nadrceným pepřem. Podáváme s knedlíkem.