Suroviny
- hovězí maso
- vepřová panenka
- kuřecí prsa 600 g
- paprika 1
- paprika 1
- cibule 1
- cibule 1
- šunka 100 g
- víno 100 g
- slanina 100 g
- brambory 1.5 kg
- koření grilovací
- rozmarýn
- tymián
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, kuřecí prsa ochutíme grilovacím kořením. Kousky hovězího obalíme ve slanině, vepřovou panenku zabalíme do schwarzwaldské šunky a kuřecí kousky do vepřové šunky. Takto upravené maso napichujeme na špejli nebo jehlu a prokládáme pokrájenou paprikou a cibuli. Špízy orestujeme na pánvi a poté dáme na chvíli dopéct do trouby na 180 °C.
- Brambory necháme ve slupce a nakrájíme na menší kousky, dáme na pečicí papír a přidáme tymián, rozmarýn, osolíme a zakápneme olivovým olejem, lehce promícháme a pečeme do zlatova 20–30 minut.