Domácí chléb
- voda 1 šálek
- sůl
- olej 1 PL
- bílá mouka 2 šálky
- žitná mouka 1 šálek
Domácí chléb
- drcený kmín 1 ČL
- sušené droždí 2 ČL
Postup přípravy
- Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na oleji do zlatova a přendáme na misku, do pánve na zbytek oleje vložíme oloupanou pokrájenou mrkev a pastinák, mírně osolíme a podusíme na troše vody do měkka. Brokolici uvaříme ve vroucí osolené vodě (cca 5 minut) a pak scedíme. Vše ještě teplé umeleme najemno na masovém strojku a přidáme změklé máslo, nasekané bylinky a promícháme. Pak ještě umeleme scezenou cizrnu a zamícháme do směsi, dle chuti dosolíme. Rozdělíme do misek a vychladíme. Podáváme s nakládanou zeleninou nebo okurkou a chlebem.
- Domácí chléb: Ideálně upečeme v domácí pekárně nebo všechny ingredience promícháme, vypracujeme nelepivé těsto, které vytvarujeme do válcovitého bochánku, dáme do formy a na teple necháme vykynout, pečeme na 160 C cca ¾ hodiny.