Náplň
- šlehačka 250 ml
Suroviny
- cukr 250 g
Náplň
- ztužovač
Suroviny
- olej 6 PL
Postup přípravy
- Do misky si dáme oddělené bílky od žloutků, do bílků přidáme cukr a vše šleháme do té doby, než sníh není tuhý. Když máme sníh tuhý, přidáme žloutek po žloutku, 6 lžic oleje a špetku soli, jako poslední přidáme mouku a lehce zapracujeme do těsta. Dáme do předem vymazané formy na dort a pečeme cca 40 minut na 175–180 °C.
- Náplň: Šlehačku se ztužovačem a cukrem smícháme dohromady a vyšleháme. Poté přidáme mascarpone a vše ušleháme spolu. Když je korpus hotový a studený, tak si ho rozkrojíme napůl a horní část nebudeme potřebovat. Spodní část dortu si namažeme jahodovou marmeládou, vše vrátíme zpět do formy a na to dáme náplň.
- Omyjeme a očistíme jahody, které si rozpůlíme a dáváme na náplň kulatou stranou nahoru, takto vyskládáme na celý dort. Želatinu uvaříme podle návodu a lžící polijeme celý dort. Necháme na chladném místě cca 3 hodiny ztuhnou, pak můžeme podávat.