Postup přípravy
Kotletky mírně rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem z obou stran. Rukama jemně vetřeme koření do masa. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, která orestujeme na oleji dozlatova. Vytáhneme cibuli a na stejné pánvi zprudka osmahneme maso, aby se zatáhlo a uchovalo si šťávu. Brambory podle druhu oloupeme, oškrábeme nebo jen omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Velkou či několik malých zapékacích misek vymažeme kouskem másla, na dno rovnoměrně rozmístíme cibuli a na ni osmahnuté kotlety tak, aby maso pokud možno pokrývalo celou plochu. Navrch poklademe plátky brambor, osolíme, opepříme, zalijeme po celé ploše šlehačkou a dáme zakryté péct 90 minut na 150°C. Ke konci odkryjeme, zvýšíme teplotu a opékáme do zlatohněda.