Suroviny
- krůtí krk 2
- celer 1/2
- mrkev 4
- petržel 2
- cibule 1
- česnek 1 stroužek
- bobkový list 3
- nové koření 10 kuliček
- pepř celý 10 kuliček
- sůl
Svítek
- vejce 2
- hrubá mouka 50 g
- máslo
- petrželka
Postup přípravy
- Den předem začneme s vývarem. Do desetilitrového hrnce dáme omyté krůtí krky, sůl, cibuli, česnek, bobkový list, pepř a pomalu vaříme až šestnáct hodin. Poté krky vyndáme, obereme je a vývar uložíme do lednice. V den vaření si připravíme zeleninu, kterou v našem vývaru povaříme dvacet minut, na závěr přidáme nakrájené maso z krků.
- Samostatně vyšleháme vejce s moukou a petrželkou a na máslem vymaštěné pánvi vyrobíme svítek (omeletku). Ten nakrájíme na kousky a servírujeme jako zavářku do polévky.
Autor receptu: Iva Branbergerová