Suroviny
- bažant
- celer 100 g
- mrkev 100 g
- petržel 50 g
- máslo 1 PL
- cibule
- bobkový list
- nové koření
- pepř
- hladká mouka 100 g
- vejce 1
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Bažanta vložíme do vody s polovinou zeleniny. Cibuli necháme celou. Přidáme koření, sůl a pomalu vaříme. Z vejce a hladké mouky vypracujeme těsto na nudličky. Rozválíme, po proschnutí nakrájíme na pruhy, složíme na sebe a nakrájíme nudličky. Asi po třech hodinách bažanta a zeleninu vyjmeme z vývaru. Maso necháme chladnout. Druhou polovinu zeleniny nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na másle. Přidáme do vývaru spolu s obraným masem. Přivedeme k varu a vhodíme nakrájené nudličky. Po minutě stáhneme z plotny. Dochutíme solí a petrželkou.