Suroviny
- z divočáka žebra
- mrkev
- celer
- petržel
- cibule 1 ks
- pórek 1 ks
- růžičková polévka
- polévkové koření
- petrželová nať
- játra 250 g
- vejce 1 ks
- česnek
- majoránka
- strouhanka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Do hrnce s vodou dáme žebra a koření a pomalu vaříme alespoň čtyři hodiny. Poté přidáme pokrájenou zeleninu, růžičkovou kapustu a vaříme další hodinu. Mezitím si připravíme směs na játrovou rýží.
- Rozmixujeme drůbeží játra, poté přidáme vajíčko, sůl, pepř, česnek, majoránku a strouhanku. Vše smícháme a těstíčko by mělo byt řidší než na knedlíčky. Poté dáme haluškovač nad hrnec a protlačíme směs na játrovou rýži.
- Přidáme pokrájenou zelenou petrželku a po pár minutách varu polévku vypneme. Dle chuti můžeme přidat polévkové koření.