Head
- hovězí maso - -
- brambory - -
- olivový olej - -
- koření dle libosti - -
Postup přípravy
- Maso omyjeme a vysušíme ubrouskem přebytečnou vodu. Poté roštěnec potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vložíme na rozpálenou pánev a opečeme z každé strany asi 3,5 minuty. Nakonec maso vložíme ještě do pekáče a dopečeme asi pět minut v troubě vyhřátí na 150°C
- Brambory omyjeme a pokrájíme na měsíčky, ty vložíme na plech, okořeníme a zakápneme olejem. Plech vložíme do trouby a americké brambory pečeme 20 - 30 minut, dokud nezměknou.
- Nakonec si připravíme pepřovou omáčku tak, že na pánev vlijeme smetanu ke šlehání, přidáme půlku masoxu a čerstvě namletý pepř, mícháme dvě minuty. Omáčku zahustíme moukou zředěnou s vodou a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.