Špenát
Head
Špenát
Postup přípravy
- Nejprve si nakrájíme maso, vložíme ho do misky a řádně okořeníme solí, pepřem, drceným kmínem a nastrouhaným česnekem. Poté nakrájíme nadrobno cibuli, vše vložíme do pekáče, podlijeme bujonem a dáme péct do trouby na 150 ˚C na 2,5–3 hodiny. Po upečení můžeme omáčku zahustit hladkou moukou.
- Mezitím si nastrouháme brambory na plochu, vytvoříme v ní důlek, přidáme vejce, mouku a uválíme těsto. Poté si ho rozdělíme na části a uválíme knedlík, který zabalíme do čisté utěrky a vložíme do vroucí vody na cca 30 minut. Jako poslední si nakrájíme cibulku, osmažíme dozlatova, přidáme česnek, lehce osmažíme, přidáme mouku a vytvoříme voňavou jíšku. Poté přidáme špenát, zalejeme vývarem a vaříme cca 15 min. Jako poslední přidáme smetanu a jemně promixujeme.