Vitello
- telecí maso 500 g
Focaccia
- voda 400 ml
Marinované pomeranče
Focaccia
Postup přípravy
- Vitello: Maso orestujeme na pánvi a pak se peče s tuňákem, mrkví, ančovičkami a kapary v troubě cca 1 hodinu. Maso vyndáme a ostatní ingredience rozmixujeme s majonézou.
- Marinované pomeranče: Okrájíme kůru a nakrájíme na plátky. Cibulku na tenoučké plátky nakrájíme a naložíme do pomerančové šťávy, na 30 minut. Pomeranče zakápneme olivovým olejem, jemně posolíme a popepříme, posypeme lístky bazalky, koriandru a cibulkou vyndanou z nálevu.
- Focaccia: Půlku balíčku droždí rozmícháme ve 400 ml vody. Pak postupně přidáváme půl kilogramu hladké mouky, mícháme a následně zaděláme. Pomoučíme a necháme kynout cca 40 minut. Troubu rozehřejeme na maximum, 230 ˚C. Pomoučíme vál a na něm párkrát přeložíme těsto, až se přestane lepit. Na plech dáme pečicí papír a těsto na něm rukama roztáhneme. Necháme 5 minut odpočívat. Nasekáme si rozmarýn. Těsto pokapeme olivovým olejem a uděláme v něm třemi prsty důlky po celé ploše. Posolíme, posypeme rozmarýnem. Pečeme cca 10–15 minut.