Head
- vepřové maso 600 g
Špenát
- vejce 1
Head
Špenát
Head
Postup přípravy
- Na oleji orestujeme cibuli a 2 stroužky česneku, přihodíme maso nakrájené na kostky a zprudka osmahneme, ochutíme a dáme nezakryté do trouby vyhřáté na 180 °C. Jakmile se vypaří šťáva, podlijeme hrnkem horké vody a přiklopíme. Pečeme do změknutí a v průběhu podléváme. Mouku rozmícháme s vlažnou vodou, přilijeme k masu, přihodíme bylinky, zbylý prolisovaný česnek a necháme nezakryté dopéct ještě několik minut.
- Špenát: Orestujeme cibuli, přidáme špenát a ochutíme. K povolenému špenátu přidáme vejce, smetanu, česnek, a ještě chvíli podusíme.
- Bramborový knedlík: Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme mouku, vejce a špetku soli. Vypracujeme těsto a vyválíme šišky. Vaříme ve vroucí vodě 15–20 minut