Suroviny
- vepřová pečeně bez kosti 500 g
- slanina 20 g
- hořčice 1 pl
- olej 5 pl
- kořenová zelenina 300 g
- cibule
- voda 1 l
- pepř celý 5 kuliček
- nové koření 5 kuliček
- bobkový list
- ocet 1 ml
- cukr 5 pl
- hladká mouka
- smetana na vaření
- sůl 13 g
Postup přípravy
- Opláchnuté maso protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na kostičky, mírně osmahneme na oleji, přidáme maso, krátce ho v základu opečeme a podlijeme mírně vodou.
- K masu přidáme divoké koření, přidáme lžičku octa a lžíci hořčice, přikryjeme a dusíme, než maso změkne. Během dušení maso postupně obracíme o doléváme vodu.
- Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme a rozmixujeme.
- Dáme zpět na sporák, podle potřeby přilijeme vodu a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Autor receptu: Jakub Fiala