Suroviny
Postup přípravy
- Na potravinovou fólii dáme anglickou slaninu, na to položíme rozklepaný plát masa, který osolíme a opepříme. Špenát smícháme s orestovanou cibulí, osolíme, opepříme a necháme vychladit. Na něj klademe plátky schwarzwaldské šunky, poté připravený špenát, zarolujeme a stáhneme provázkem. Připravenou roládu přendáme na alobal a zabalíme a vložíme do pekáče, znovu osolíme a opepříme, přidáme nasekané bylinky, oloupané stroužky česneku, podlijeme vodou a pečeme pomalu asi dvě hodiny v troubě při 150 °C doměkka, celou dobu zakryté.
- Mezitím si připravíme omáčku. V rozpálené pánvi s rostlinným olejem orestujeme šalotku nakrájenou na čtvrtky, přidáme máslo a kmín. Podlijeme vývarem a necháme povařit. Následně vypneme a zašleháme oříšek másla. Omáčku dochutíme šťávou z masa a zredukujeme na potřebnou hustotu.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme dohněda, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky. Brambory slijeme a rozšťoucháme. Přilijeme trochu teplého mléka, dále přidáme osmaženou cibuli se slaninou, nakonec osvěžíme čerstvou petrželkou.