Suroviny
- vepřová panenka 1
 - slanina
 - listové těsto 1
 - žampiony
 - vejce 1
 - dijonská hořčice
 - zelenina (dle chuti, např. mrkev, cuketa)
 - máslo
 - tymián
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
- Panenku očistíme, osolíme, opepříme a na pánvičce zprudka zatáhneme. Žampiony rozmixujeme a na pánvičce na másle zbavíme vody. Osolíme a okořeníme. Rozložíme si plátky najemno nakrájené slaniny, na plátky vyložíme osmažené žampiony.
 - Zatáhnutou panenku potřeme dijonskou hořčicí a poté zabalíme do slaniny s žampiony.
 - Celý váleček pak zabalíme do listového těsta. Váleček potřeme vajíčkem a dáme do předehřáté trouby na 180 °C na přibližně 25 minut. Panenka o průměru cca 4–5 cm bude uprostřed lehce růžová. Mezitím si připravíme zeleninu.
 - Nakrájíme na tenké plátky a na másle osmažíme do změknutí. Po vyjmutí panenky z trouby je potřeba nechat oddechnout, aby se dobře krájela.
 
Autor receptu: Jakub Vaculík