Head
- vepřové maso 600 g
- koření směs
- rozmarýn
Bramborové pyré s parmazánem
- parmezán 50 g
Čočkové ragú
- paprika 1
Head
Čočkové ragú
- cuketa 100 g
- olivový olej
- bylinky
- sůl
Postup přípravy
- Vepřovou panenku obalíme ve směsi koření, pak vložíme do fólie, přidáme snítku rozmarýnu, plátek másla pro chuť a zavakuujeme. Vložíme do vodní lázně a při 60 ﹾC vaříme hodinu a půl. Pak panenku vyndáme a ze všech stran opečeme na rozpáleném tuku, vyjmeme, necháme asi 5 minut odpočívat a mezitím doděláme šťávu.
- Čočkové ragú: Čočku propláchneme a uvaříme doměkka. Na olivovém oleji opečeme zeleninu do křupava, smícháme s čočkou a dochutíme solí a bylinkami.
- Bramborové pyré s parmazánem: Brambory uvaříme doměkka, scedíme a vyšleháme s máslem a smetanou, vmícháme strouhaný parmazán a dochutíme solí a pažitkou.