Houbová omáčka
Head
- olivový olej 5 lžic
Bramboráčky
Postup přípravy
- Nejprve si na pánvi s trochou rozehřátého oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, orestujeme očištěné a nakrájené hříbky, zalijeme smetanou a necháme zredukovat, popřípadě zahustíme hladkou moukou. Hříbkovou omáčku osolíme a opepříme.
- Vepřovou panenku očistíme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi opečeme z každé strany zhruba minutu. Dopečeme v pekáči ve vyhřáté troubě na 175 °C zhruba osm minut do zrůžovění, pokud chceme více propečenou panenku či máme větší kus, pečeme až 15 minut. Poté maso přemístíme zpět na odstavenou pánev, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout asi 10 minut.