Rozmarýnové brambory
- brambory 8
Maso s omáčkou
- cibule 4
Rozmarýnové brambory
Postup přípravy
- Vepřovou kýtu očistíme od blan a nakrájíme na silnější plátky. Žlutou i červenou cibuli rozpůlíme a nakrájíme nahrubo. Rozehřejeme pánev s olejem a cibuli na středním ohni opékáme do tmavé barvy (asi 45 minut). Poté cibuli přesuneme do většího hrnce, pánev si očistíme a zprudka na ní osmahneme osolené a opepřené kousky masa. Maso přidáme k cibuli, stejně tak vývar, hořčici a očištěné a na plátky nakrájené stroužky česneku. Dusíme pod pokličkou cca 90 minut. Poté maso vyjmeme a směs rozmixujeme na hladkou omáčku. Dle potřeby lze zjemnit máslem.
- Rozmarýnové brambory: Brambory uvaříme vcelku v osolené vodě doměkka. Necháme je vychladnout a nakrájíme na silnější plátky. Ty pak orestujeme na másle s rozmarýnem dozlatova.