Suroviny
- telecí maso 1.5 kg
- špek 100 g
- mrkev 1-2
- petržel 1-2
- rzmarýn
- česnek
- olivový olej
- pohanka 100 g
- bulgur 100 g
- brambory 500 g
- provensálské koření
- sůl
Postup přípravy
- Vepřová panenka: Váleček masa nakrájíme na asi 150 g medailonky, které jemně naklepeme a posypeme kořením, solí a pepřem. Na rozpálené pánvi si necháme usmažit panenku, kterou zprudka zatáhneme z obou stran. Potom teplotu snížíme a zakápneme vodou, přidáme rajčata, která nakrájíme na nudličky a necháme tři minuty podusit pod pokličkou, dokud maso úplně nezměkne.
- Šťouchané brambory: Doměkka uvařené a předem oloupané brambory scedíme. Během vaření brambor v osolené vodě si nakrájíme petržel a šalotku najemno a slaninu na malé kostičky. Vše necháme zlehka orestovat na pánvi. Uvařené brambory rozšťoucháme a přidáme obsah pánvičky. Osolíme, opepříme a řádně promícháme.