Suroviny
Postup přípravy
- Do menšího hrnce nalámeme všechnu čokoládu na kostičky a na mírném ohni za stálého míchání metličkou necháme rozpustit. Když se čokoláda rozpustí, nalijeme půlku smetany do již rozpuštěné čokolády a stále mícháme. Postupně vlijeme zbytek smetany, dokud nebude čokoládová směs tekutá až mírně hustá. (Správnou konzistenci poznáte, když vložíte prst do směsi a čokoláda zůstane na prstu, nestéká a je zároveň jemná.)
- Na pánvi lehce opražíme mandlové hoblinky, které po opražení nasypeme do misky, v níž se bude dezert podávat.
- Do misky uděláme jednu větší kouli z vanilkové zmrzliny, kterou obložíme ovocem. Celé polijeme hotovou a teplou čokoládovou směsí. Navrch můžeme lehce posypat mandlovými hoblinkami a pár lístečky máty.