Suroviny
- uzená žebra 500 g
- česnek 1 stroužek
- nové koření 5 kuliček
- pepř 5 kuliček
- bobkový list 2
- cibule 1
- mrkev 2
- petržel 1
- celer 1/2
- petrželka
- libeček
- sůl
Drobení
- hrubá mouka 1/2 hrnku
- vejce 1
- sůl
Postup přípravy
- Žebra si dáme vařit do vody společně s cibulí ve slupce, s veškerou zeleninou vcelku, ale oloupanou, a s kořením i s česnekem. Po uvaření zeleninu vyndáme a nakrájíme na větší kousky, žebra zhruba po hodině vaření vyndáme a obereme z nich maso do polévky. Libeček a petrželku si nasekáme najemno a chvilku před koncem vaření hodíme do hrnce.
- Na drobení si připravíme menší misku, nasypeme mouku, přidáme špetku soli a hodíme jedno vejce. Vidličkou si vše smícháme dohromady a pak rukou vypracujeme tuhé těsto, necháme chvíli odležet, aby těsto trošku ztvrdlo, a nastrouháme ho na struhadle nahrubo. Vhodíme přímo do polévky 3 minutky před koncem vaření.
Autor receptu: Kateřina Stodolová