Suroviny
- brambory 1 kg
- tymián
- Kokosový olej 2 PL
- zelené fazolky
- schwarzwaldská šunka
- máslo
- jogurt 1/2
- crème fraîche
- uzená paprika
- česnek 3 stroužky
- krůtí maso 1 kg
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Omyté brambory si rozkrájíme na čtyři díly, pekáč si vymažeme kokosovým olejem, vložíme brambory, přidáme tymián a hrubozrnnou sůl a přidáme trochu kokosového oleje, vše promícháme a vložíme do trouby. Pečeme při 200 °C. Občas zamícháme a pečeme do změknutí. Krůtí maso si naložíme den předem. Na marinádu smícháme půl jogurtu s kysanou smetanou, česnekem, solí, uzenou paprikou, olivovým olejem, promícháme. Krůtí maso naporcujeme na plátky, omyjeme a vložíme do připravené marinády. Přikryjeme a dáme na noc do lednice.
- Na plotnu si připravíme pánev, do které vložíme kousek másla, až se máslo rozehřeje, vložíme na kostičky nakrájenou šunku, necháme ji orestovat. Poté přihodíme fazolky a dle potřeby i kousek másla, aby se fazolky nepřipálily. Při stálém míchání vše ugrilujeme. Během této doby si rozpálíme teflonovou pánev. Vyndáme maso z marinády a zprudka opečeme z obou stran. Po upečení maso necháme stranou.
- Na pánev vylijeme marinádu a vše spojíme. Můžeme přilít i trochu vody na zředění. Poté rozmixujeme mixérem, aby nám vznikla jemná omáčka. Servírujeme, doprostřed talíře dáme fazolky, na to položíme maso a lehce zakápneme omáčkou. Můžeme položit snítko tymiánu. Brambory posázíme okolo.
Autor receptu: Miluše Filipová