Poleva
- šlehačka
- čokoláda na vaření
- malina
Korpus
- kakao 5 PL
Krém
- cukr 2 PL
Postup přípravy
- Vyšleháme sníh z bílků a špetky soli. Ve druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem. Ke žloutkové pěně prosejeme mouku, kypřicí prášek a kakao. Vmícháme sníh a olej. Hmotu nalijeme do předem vymazané dortové formy a dáme péct na 200 °C na 40 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.
- Krém: V míse vyšleháme šlehačku s cukrem a poté vmícháme tvaroh a mascarpone. Krém natřeme na vychladlý korpus. Vše zalejeme čokoládovou polevou, kterou připravíme na páře rozpuštěním tabulky čokolády se šlehačkou. Ozdobíme malinami a mátou.